Dag 1 begon redelijk vroeg en zo zou later blijken, eindigde heel laat.

06.16 de wekker gaat af en zoals gewoonlijk, lag ik wakker me af te vragen, hoe laat het dan wel niet was. Snel douchen aankleden, het huis doorlopen, controle op de laatste kleine dingen. De koffers waren al ingepakt dus hup in de auto, de krant nog snel mee en naar de koffie.

07.00 Koffie op de Peeberg nog de laatste details doorgesproken en de autosleutels- en papieren afgegeven.

07.30 het doet vreemd aan in je eigen auto op de bijrijders stoel te zitten. Hoe dichter we Amsterdam naderen hoe slechter het weer wordt.

09.35 Aankomst op schiphol een heuse kleine sneeuwstorm hebben we inmiddels achter de rug. Terwijl ik op de tickets wacht parkeert mijn vader mijn auto. Nadat we beide klaar zijn is het tijd voor een drankje en een versnapering. Je blijft je verbazen over de prijzen op schiphol: 2 koffie, 1 warme chocolade melk, 1 saucijzenbroodje en 1 broodje ham geeft als resultaat dat je Hfl 19,00 armer bent.

11.00 eindelijk is het dan zover; afscheid van de familie. Tot bijna ieders verbazing wordt er niet gehuild. Er moet op wat tenen gestapt worden en dan nog geen traan.

11.40 iedereen aan boord van het vliegtuig en netjes op tijd. Het vliegtuig blijkt een boeing 767 te zijn en van onder tot boven bedekt met ijs en sneeuw. Na ± 40 minuten van deicen kunnen we dan echt vertrekken.

12.20 we stijgen op en beginnen aan een 8 uur en 15 minuten durende reis naar Washington Dullus airport. Daar blijkt dat we niet alleen enkele honderden kilometers van huis zijn maar dat we ook enkele uren verloren zijn. Mijn klok zegt dat het 20.45 is maar, al die raar sprekende mensen hier zeggen dat het 14.45 is. Een kleine optelsom zegt mij dat we 6 uur verloren.

20.45 Aankomst in Dullus. Direct op zoek naar de koffers en alle douane formaliteiten afhandelen. Hierna kunnen we de inmiddels gevonden bagage direct weer inleveren voor de reis naar Norfolk, vertrek tijd 17.25 in een jetstream 41 welke plaats biedt aan 29 personen. Tot die tijd houden we ons bezig met het nuttigen van een hamburger, kwart pizza en een grote coca-cola voor $ 3.42. daar kan schiphol nog wat van leren.

23.00 net op tijd komen we aan bij de meldingsplaats en we stappen in. Hilariteit alom, het blijkt een vreselijk kleine 2 motorige jet te zijn. Waar ik o.a. met mijn 1.93m nauwelijks in kan. Vanuit het vliegtuig kijken we toe hoe de bagage ingeladen wordt.

23.25 Hoe bedoelt U, mijn koffer kan niet mee? Cor hagen en Jan Lamijn zijn dolblij 2 koffers van hun kunnen niet mee en komen een vliegtuig later.

24.30 aankomst op Norfolk we worden ontvangen door SM jan buis en zijn vrouw. Een zeer hartelijk welkom wat het wachten op de twee koffers wat verzacht.

01.40 nadat eindelijk de twee laatste koffers aangekomen zijn laden we alles in een bus en rijden naar het autoverhuurbedrijf.

02.30 na wat papierwerk en onduidelijk heen en weer gewauwel rijden we met 5 auto’s weg. Jawel 5 auto’s en dat is 1 auto tekort, men had namelijk geen rekening gehouden met twee extra mensen.

03.30 ingeboekt in het hotel, de Mulberry Inn, daarna de kamers verkend. Een ruime kamer voorzien van: slaapkamer/woonkamer met tweepersoonsbed, kasten, tafel, bank en twee stoelen, telefoon, tv en een keuken met koelkast fornuis, magnetron. Zoals U leest het zal behelpen worden.

04.00 Tijd voor een bakje koffie en een glaasje bier (of twee). En dan om 24.00 lokale tijd slapen (06.00)